Wednesday, November 24, 2010

Terima Kasih Cinta...

Assalam kpd semua :-)

Dah laaaaamaaaa sgt sy x update blog ni, dh berhabuk n berkarat dh blog sy nie.. hee maaf2...

mesri korang pelik sbb akhir2 ni aku byk post share link vidoe lagu kan? First, ak br pandai nk wat share ni.. hehe, Second, sbb hati aku telah terpaut dgn seorang gadis yg sgt istimewa .. (blushing aku.. haha, malu2..)

nk tau kisahnya ker? nk aku cerita? ermm... panjang cerita tp aku pendekkan yer... :-)


sebelum tu, gadis yg ku jatuh hati ini adalah yg pertama berjaya takluk hatiku, sebab aku sebelum ni x pernah rasa camni... gembira, berdebar2, rindu...

semuanya bermula sewaktu aku naik bas nk balik rumah, waktu tu baru lg belajar kt uitm dungun, biasa la, aku kan "Homesick" yg terlampau kuat waktu tu... hehe

Hari: Khamis kalau x silap
Tarikh: 22 Julai 2010
Masa: 5 ptg
Bas: Plusliner

bapak detail lak info aku ni.. saja jer bg kemas sket, :-)

ok, back to da story, aku pun duduk la dlm bas tu, seat sebelah tingkap, aku balik ngan alasan nk beli raket tennis kononnya, padahai homesick... dgn harapan x ade la org duduk sebelah aku, sebab seat plusliner tu kecik sgt...

namun....

tetiba ada lak minah yg duduk sebelah aku, dlm hati aku pun kata ( aduh, ada org lak kt sebelah , menyampah la , dh la seat kecik, ada org duduk la, kalau tak leh aku dk sorang2, dua seat.. hmmm) inilah rungutan aku ... klakar ...

pastu, bas dh nk jalan, dan dh jalan ... aku pun redha je la, nk wat camne, bukan aku punya bas nk duduk 2 seat sorang, yg penting sampai rumah, itu jer...

so, bila dh ada awek kt sebelah, takkan nk buat x tau jer kan? aku pun saja la usha sapa dok sebelah aku...
tetiba

dup
dap
dup
dap

hatiku dh cuak, gelisah, berdebar...
aku x tau nak gambarkan mcm mana perasaan tu... tak pernah aku rasa camtu sepanjang hidup aku...

si dia, duduk kt sebelah aku, comel sgt, mostly mata dia, bersinar2... serious aku jatuh hati time tu... :-)

pastu aku terus paling tempat lain, cuba nafikan perasaan tu, sbb aku kata ini mungkin mainan hati jer.. so aku cuba wat tak tahu la... tp serious x boleh..

perasaan malu menyelubungi aku sepanjang perjalanan..

pastu aku saja2 tegur dia tanya budak uitm ker, si dia pun respon ok, n aku pun offer dia baca paper aku beli td, sembang ala kadar jer sebenarnya, tp aku gembira...

jelas terpancar wajah malu, segan kt muka si dia, waktu aku sembang2, ye la, baru kenal jer kan? mesti la malu2.. hehe

5 jam dlm bas, sampai la kl, tp si dia turun bas camtu jer, tak sempat aku nk minta nombor ker, ape ker.. huhu, serious, waktu tu aku rasa frust gila la, alangkah ruginya aku, dh la x tau boleh jumpa lg ker tak lepas ni.. aku lepas peluang camtu jer... aku stock redha jer la, kalau ada jodh nk umpa lg, ada lah... hari indah itu berlalu begitu saja... hmmm

lepas semingu, dan minggu lepas tu dan seterusnya... Takdir penentu segala... dalam ramai2 budak uitm dungun tu, aku boleh jumpa dia lagi! Syukur sgt2, aku happy !

dan aku jumpa si dia kerap sgt2, bukan kitaorg rancang pun, tp mcm dah dirancang... hehe , so, start la tegur2 cam2 tu je la.. sampai la satu hari..

aku tgh makan kt kafe kapas kt uitm, jumpa si dia lg, n aku terus panggil si dia, minta nombor, n smile :-)

bermula sesi perkenalan melalui sms, sampai sehari before aku exam final paper, si dia dh habis paper waktu tu, tp x balik lg, pg tu , aku msg la si dia "jom kita g sarapan kt kapas", n she reply "boleh2" then kitaorg pun jumpa for first time berdua, makan sama2, kt kapas pukul 9 pg, x ada org pun.... memang mcm tau2 jer nk bg kitaorg peluang .. hehe

sembang2 ,aku makan bihun goreng, si dia makan nasi goreng , hampir sejam gak la, sampai ramai org dh dtg kt kafe tu.... senyum lg :-)

time past away, sampai keesokan harinya lepas exam

kemuncak, aku takut terlepas si dia, aku perlu lakukan sesuatu... so, i start msg her..

"sila jawab soalan berikut: sudikah awk menjadi 1. kawan 2. teman 3. sahabat 4. musuh 5. tiada dalam senarai di atas, kejujuran  awak amat sy hargai" lebih kurang camtu la

pastu si dia reply benda yg sama lak kt aku, eh aku tanya si dia, si dia soal aku balik? hmm nk kena ni.. haha gurau jer ...

aku pun dgn terlalu jujurnya msg dia " awk, sudi tak awk jd 'girlfriend' saya?"

si dia pun msg "awk, boleh tak bg saya masa, sy bukan x suka, cuma sy nk kenal awk dulu" camtu la lebih kurang...

sy pun msg " ok, boleh2, sy hormat keputusan awk"

habis la sem 1 di uitm dungun... masih menunggu jawapan si dia...

minggu berlalu, tiada jawapan, dua minggu berlalu, ada sinar harapan...

satu hr, aku post kt Facebook si dia lagu "perfect two by auburn" sbb si dia request aku dgr lagu tu...

and tau tak apa si dia reply?

ini lah ia ------

-----22 November at 10:08-----

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need...

farris , sy rse sya dah sedia nak bg jwpn nye :)

ye, sy sudi nak jdi org yg brsama dgn awk waktu susah dgn senang .. ;)

lau awk da bce ni..mcg sy ye :)


thanks to her, penantian aku berbaloi, she accept me, although aku ni terburu2 bgtau isi hati aku kt si dia before ni, sbb aku x suka mainkan perasaan rg, so just be honest.. :-)


Itulah kisah nya... yg dpt ku ringkaskan, tp memang sgt panjang gak.. hhaahha


To her that i love, hope u happy with  what i'm share my though n feeling today, n hope we will having such a beautiful moment together, thanks again for accepting me to be part of your life dear .. i really appreciate that :-) 

May Allah blessing us forever... Insya Allah... Amin...


Te quiero , my dear :-)

5 comments:

  1. perhh.. bleh buat novel nih.. haha.. deii.. xmau knaikan kah? :D

    ReplyDelete
  2. hehe novel yer... nnt aku buat.. haha...

    rajin2 ler tgk facebook aku, ko akan tau jawapannya, siapakah gerangan si dia itu :-)

    ReplyDelete
  3. bro..best la post nie..huhu..terharu~

    ReplyDelete
  4. oo. ayiem da pandai skang yerk. hahaha! ;P

    ReplyDelete

Search This Blog

Followers